Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι σημαντική. Μερικές, όμως, είναι πιο κρίσιμες από τις άλλες. Η σημερινή αναμέτρηση ανήκει σε αυτές, επειδή σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Μια εποχής που χαρακτηρίστηκε από αμετροέπεια και απερισκεψία, τόσο από τους πολίτες όσο και τους πολιτικούς. Το αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό, ας ελπίσουμε ότι θα δώσει έναυσμα για ένα νέο πολιτικό βίο, πιο κοντά στην κοινωνία.

Μπροστά στην κάλπη, ο καθένας από μας έχει τη δύναμη να χαράξει ένα νέο μέλλον για την Πατρίδα μας. Όμως η δύναμη της επιλογής ενέχει και την ευθύνη του αποτελέσματος. Ας αναλογιστούμε τι είναι το καλύτερο για την Ελλάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί.

Όποιος σκέφτεται να μην ψηφίσει ας το ξανασκεφτεί. Η Δημοκρατία λειτουργεί υπό την προϋπόθεση της λαϊκής συμμετοχής. Η μετακύληση της ευθύνης στους άλλους δεν δίνει λύση στα προβλήματα.

Οι Βουλευτές που θα εκλεγούν θα φέρουν το βάρος και την ευθύνη των μεγάλων αλλαγών που πρόκειται να συντελεστούν σε όλα τα επίπεδα: στην οικονομία, στην κοινωνία, στην εξωτερική πολιτική. Ως υπεύθυνοι πολίτες, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τους καλύτερους και μόνον αυτούς.

Μερικοί Βουλευτές, ως μέλη της νέας Κυβέρνησης, θα βρεθούν στο ρόλο του μεταρρυθμιστή. Οι περισσότεροι, ως μέλη της νομοθετικής εξουσίας, θα κληθούν να διαμορφώσουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία της χώρας και τις σχέσεις της με την παγκόσμια κοινότητα. Εξίσου σημαντικός, όμως, θα είναι και ο ρόλος τους στον έλεγχο της Κυβέρνησης, με την άσκηση έντονης κριτικής, όπου απαιτείται, και τη χρήση όλων των εργαλείων του κοινοβουλευτικού ελέγχου: ερωτήσεις, επερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις κ.ά.. Αυτή η ισορροπία μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, όταν επιτυγχάνεται, είναι και η πεμπτουσία του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη Δημοκρατία μας ως κόρη οφθαλμού. Η συμμετοχή μας στις Εκλογές δίνει μήνυμα ισχυρό και αναμφισβήτητο. Εμείς οι Έλληνες μπορούμε να πάρουμε τις τύχες της χώρας στα χέρια μας!

Pin It on Pinterest